Lewis Hamilton solliciteerde bij Red Bull: 'Ik zie Max en hem niet samen trainen'
i

Getty Images

Lewis Hamilton solliciteerde bij Red Bull: 'Ik zie Max en hem niet samen trainen'

Bart van der Wijst • 09:37, 23-11-2023

Lewis Hamilton rijdt al zijn halve F1-carrière voor Mercedes. Toch verliepen de gesprekken over een nieuw contract moeizaam. In augustus kwamen beide partijen tot een akkoord, maar tijdens de onderhandelingen solliciteerde Hamilton bij Red Bull, het team van Max Verstappen. Dat onthult teambaas Christian Horner in de Daily Mail.

"We hebben door de jaren heen verschillende gesprekken gevoerd over een eventuele toetreding van Lewis. Zijn entourage heeft een paar keer contact opgenomen. Nog niet zo lang geleden, eerder dit jaar, werd gepolst of er van onze kant interesse zou zijn", openbaarde Horner. "Maar ik zie Max en Lewis niet samen trainen. De dynamiek zou niet kloppen. We zijn 100 procent tevreden met wat we hebben."

Ferrari

Horner weet ook dat Hamilton met Ferrari sprak voordat hij zijn krabbeltje zette bij Mercedes. "Hij ontmoette ook John Elkann (eigenaar Ferrari, red). Ik denk dat er serieuze gesprekken zijn geweest. Het was in mei, rond de Grand Prix van Monaco. Misschien is er ook gesproken met Vasseur (teambaas Ferrari, red). Maar in ieder geval met Elkann", herinnerde Horner zich.

Zover kwam het allemaal niet. Hamilton en Mercedes kwamen tot een akkoord over een contract tot eind 2025. "We blijven onze dromen achtervolgen en vechten, ongeacht hoe groot de uitdaging is", sprak de 7-voudig wereldkampioen bij zijn contractverlenging. "Uiteindelijk zullen we weer gaan winnen."

Lees ook: Hamilton ziet geen pure blijdschap meer bij Verstappen: ‘Horner weet niet meer wat ‘ie moet zeggen’

Hamilton kan in de WK-stand geen kant meer op. Nummer 2 Sergio Pérez heeft 41 punten meer en nummers 4 en 5 Carlos Sainz en Fernando Alonso staan met nog 1 grand prix te gaan op 200 punten. Dit weekeinde is in Abu Dhabi de laatste race.