Lewis Hamilton zegt sorry na flip in Zandvoort: 'Ik was de controle kwijt!'
i

AP

Lewis Hamilton zegt sorry na flip in Zandvoort: 'Ik was de controle kwijt!'

Brian Vesseur • 22:04, 04-09-2022 / Laatste Update: 02:17, 12-12-2023

Lewis Hamilton is achteraf niet zo blij met de dingen die hij riep tijdens de Grand Prix van Nederland. Hij was pislink over de boordradio nadat hij géén pitstop maakte tijdens de Safety Car, terwijl Max Verstappen en George Russell (zijn teamgenoot) dat wel deden.

Hamilton behield daarmee de 1e plek, maar raakte die snel daarna kwijt door de veel versere banden van de concurrentie. De Brit van Mercedes werd uiteindelijk 4e. "Ik heb spijt van de dingen die ik over de radio heb gezegd, dat gebeurde in de heat of the moment. Op dat moment was ik even de controle kwijt, maar het team weet dat ik heel gepassioneerd ben."

Wel een podium vs. geen podium

De eerste 3 coureurs die wel een pitstop maakten, eindigden wel op het podium: Verstappen, Russell en Leclerc. "Die Safety Car kwam heel ongelegen voor ons, want we waren juist het gat met Red Bull aan het dichtrijden. Het nam het voordeel weg dat we hadden", aldus de 37-jarige Hamilton.

"Ik voelde het allemaal door mijn vingers glippen. We hebben al zo lang geen race gewonnen en ik hoopte dat we hier op Zandvoort een 1-2 konden scoren. Maar goed, het glas is halfvol: onze pitstops waren geweldig en we konden in ieder geval vechten voor de winst. We blijven jagen en we gaan dit seizoen nog een keer winnen."