Lichte verbetering! Max Verstappen in VT2 naar 2e tijd, weer een Ferrari voor hem
i

Getty Images

Lichte verbetering! Max Verstappen in VT2 naar 2e tijd, weer een Ferrari voor hem

Eimert Pruis • 11:33, 08-04-2022 / Laatste Update: 07:34, 12-12-2023

Max Verstappen heeft in de 2e vrije training voor de Grand Prix van Australië in de Formule 1 de 2e tijd neergezet. De wereldkampioen moest alleen WK-leider Charles Leclerc in de Ferrari voor zich dulden. De Monegask zette met 1.18,978 de beste tijd neer op het Albert Park Circuit.

Eerder op de dag had Verstappen in de 1e training de 4e tijd geklokt. Carlos Sainz, de Spaanse teamgenoot van Leclerc, was toen de snelste.

Klagen over balans

De Nederlandse kopman van Red Bull Racing worstelde in de 2e training weliswaar met de balans van zijn auto en klaagde daar regelmatig over over de boordradio, maar was wel aanzienlijk sneller dan in de 1e sessie. Hij gaf 0,245 seconde toe op Leclerc.

Spanje op 3 en 4

Sainz eindigde als 3e op bijna 4 tienden van zijn teamgenoot. Fernando Alonso zette in de Alpine de 4e tijd neer, Verstappens teamgenoot Sergio Pérez eindigde op de 5e plaats. De Mercedessen kwamen er opnieuw niet aan te pas. George Russell werd 11e op ruim 1,2 seconde, 7-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton gaf ruim 1,5 seconde toe op Leclerc en eindigde als 13e.

Vettel ontbrak

Sebastian Vettel kwam tijdens de 2e training helemaal niet in actie. De 4-voudig wereldkampioen, die de eerste 2 grands prix miste vanwege een coronabesmetting, viel aan het einde van de eerste sessie stil met zijn Aston Martin. De Duitser bluste zelf de brand die in de auto was ontstaan. Aston Martin besloot uit voorzorg de motor te wisselen en daardoor moest Vettel in de 2e training in de pitbox blijven.

Straf voor Vettel?

Voor de 34-jarige Duitser dreigt ook nog een straf. Hij moet zich bij de stewards melden, omdat hij op een scooter een rondje over het circuit reed nadat zijn auto was stilgevallen op het rechte stuk. De wedstrijdleiding legde de sessie toen tijdelijk stil met de rode vlag.