Check hier live het FIA Gala 2023 met Max Verstappen
i

Getty Images

Check hier live het FIA Gala 2023 met Max Verstappen

Brian Vesseur • 15:11, 08-12-2023 / Laatste Update: 14:01, 07-01-2024

Max Verstappen wordt vrijdagavond in het zonnetje gezet. De wereldkampioen van de Formule 1 is vrijdagavond aanwezig op het FIA Gala 2023. Hij is een van de vele coureurs die dit jaar wereldkampioen werd in een motorklasse en dus zal hij in een mooi pak op het gala zijn. Check hier live dat FIA Gala van 2023.

Live FIA Gala 2023

Het gala wordt gehouden in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Daar staat in de Formule 1 ook elk jaar de Grand Prix van Azerbeidzjan op het programma, door de straten van Baku. Het evenement begint om 20.00 uur en is live te volgen op YouTube.

Verdeling van de prijzen

Behalve Verstappen zullen daar nog veel meer wereldkampioenen aanwezig zijn. Het gaat om de volgende klassen:

- FIA Formula One World Championship

- FIA World Rally Championship

- ABB FIA Formula E World Championship

- FIA World Endurence Championship

- FIA World Rallycross Championship

- FIA World Rally Raid Championship

- FIA World Karting Championships

Ook is er een speciale prijs voor de inhaalactie van het jaar én voor de rookie van het jaar. Het is goed mogelijk dat F1-coureur Oscar Piastri dit jaar de prijs pakt van rookie van het jaar. Hoewel: in 2021 won hij die prijs al als F2-coureur. Meestal gaat een coureur uit een andere klasse er met die prijs vandoor. Verstappen won overigens 4 keer de prijs voor inhaalactie van het jaar. Dit jaar hoefde hij natuurlijk weinig in te halen en dus lijkt de prijs naar iemand anders te gaan.

LEES OOK: Mazzel voor Max Verstappen: Red Bull betaalt peperdure rekening voor hem