Logan Sargeant vervangt Albon opnieuw bij Williams in VT2 van GP van Brazilië

Joris Kaper • 17:32, 09-11-2022 / Laatste Update: 03:41, 08-01-2024

Logan Sargeant en Williams doen er alles aan om de Amerikaan volgend seizoen te laten debuteren in de Formule 1. Sargeant zal Nicolas Latifi opvolgen bij de renstal, maar is nog niet helemaal zeker van zijn stoeltje. De coureur moet namelijk eens zijn superlicentie behalen, want hij komt nog niet aan het maximaal aantal punten.

Williams liet eerder al weten dat Sargeant volgend seizoen op de grid staat, als hij zijn licentie maar haalt. Daarvoor moet hij nog 12 punten halen. 100 kilometer maken tijdens een vrije training is daarbij goed voor 1 punt, en alle beetjes helpen.

Lees ook: F1: dit is het tijdschema voor de Grand Prix van Brazilië op circuit Interlagos

Eerder was Sargeant al actief op de 1e vrije training van de GP's van Mexico en de VS. Ook zal hij in Abu Dhabi nog in actie komen in de trainingen, terwijl hij na afloop van die race ook deelneemt bij Williams aan de Young Driver Test. Als het hem ook nog lukt om zijn 3e plek in de Formule 2 vast te houden krijgt hij ook nog eens extra punten. En bonuspunten vangt de Amerikaan als hij in het restant van dit F2-seizoen geen strafpunten meer krijgt en zonder incidenten het weekend in Abu Dhabi afrond.

Kortom: Williams neemt het zekere voor het onzekere en laat Sargeant zoveel mogelijk punten sprokkelen, zodat hij volgend seizoen op de grid van de Formule 1 staat!