Magnussen over 'gevaarlijke' tocht terug naar pits na crash: 'Blij dat ik niet Hamilton in Zandvoort was'
i

Getty Images

Magnussen over 'gevaarlijke' tocht terug naar pits na crash: 'Blij dat ik niet Hamilton in Zandvoort was'

Jeroen Rooseboom • 17:47, 17-11-2022 / Laatste Update: 06:53, 12-12-2023

De race van Kevin Magnussen tijdens de Grand Prix van Brazilië duurde precies een half rondje: de Deen werd ergens halverwege het circuit van de baan gekegeld door Daniel Ricciardo. Maar in plaats van achter op een scootertje te stappen en zo terug te rijden naar de pits, moest de coureur van Haas op eigen houtje zien terug te komen.

Ricciardo tikte Magnussen in de rondte, waarna de 30-jarige Deen de Australiër een koekje van eigen deeg gaf door zijn Haas in de McLaren van Ricciardo te boren. Beide coureurs lagen door de crash uit de race. Normaal gesproken is er dan wel een attente marshal aanwezig die de coureur naar de pits brengt met een golfkarretje, quad of scooter, maar Magnussen werd compleet aan zijn lot overgelaten door de Brazilianen.

Lees ook: Max Verstappen na haat op social media: ‘Belachelijk hoe ik word afgeschilderd’

Gevaarlijk

Ricciardo werd wel meegenomen door iemand van het circuit. Magnussen bleef keurig wachten, maar toen de race erop zat was hij nog steeds niet opgehaald. Hij moest dus in z'n uppie teruglopen naar de pitstraat, door de fans heen. "Het was heel gek", zei de Deen tegen Motorsport.com. "Ik weet niet wat er aan de hand was, maar dat was het gevaarlijkste wat ik dit weekend heb gedaan."

"Daniel stal mijn taxiritje terug naar de pits en ik werd daar achtergelaten", blikte hij terug op zijn rare zondagmiddag. Hij vroeg hulp aan de marshals, maar die spraken geen woord Engels. "Na de race stond ik er nog en ben ik maar naar een hek gelopen. Een paar marshals zagen me en knipten het hek open. Ze vergezelden me ook terug naar de pits, tussen de fans door."

"Gelukkig ging het goed, maar ik wil niet weten hoe dat zou zijn afgelopen als Lewis Hamilton hetzelfde had meegemaakt in Zandvoort. Dat had gevaarlijk kunnen zijn", aldus Magnussen.

Lees ook: Formule 1: check hier de tijden van de laatste GP van 2022 in Abu Dhabi