Max Verstappen begint weekend Australië met 4e tijd, Carlos Sainz klokt snelste ronde in VT1
i

Getty Images

Max Verstappen begint weekend Australië met 4e tijd, Carlos Sainz klokt snelste ronde in VT1

Eimert Pruis • 09:21, 08-04-2022 / Laatste Update: 22:35, 07-01-2024

Max Verstappen is het weekend in Melbourne begonnen met de 4e tijd in de 1e vrije training. Na een uur trainen stond de Nederlandse wereldkampioen, met wat updates aan zijn voorkant, ruim achter Carlos Sainz (1.19,806 om 1.20,626). Ook Charles Leclerc en Sergio Pérez waren voorlopig sneller op Albert Park.

756 dagen nadat de eerste vrije training in 2020 eigenlijk had moeten starten, gingen de seinen eindelijk weer eens op groen in Melbourne. Op een vernieuwd circuit van Albert Park, allemaal om voor meer spektakel te zorgen in het nieuwe tijdperk. Dat wil zeggen minder bochten en de nadruk op 2 grote inhaalpunten, met liefst 4 DRS-zones.

Alleen Mercedes komt niet met updates

De grote vraag vrijdagochtend, lokale tijd vroeg in de middag: wie heeft na een weekje rust updates meegenomen naar Australië? Red Bull Racing had aan de voorkant wat veranderingen aangebracht aan de wing endplates, WK-leider Ferrari kwam met een verbeterde diffuser. En het kwakkelende Mercedes? Die kwamen opvallend genoeg helemaal niet met updates aan de auto.

Verstappen in het begin duidelijk de snelste

Max Verstappen en Sergio Pérez waren in hun RB18 de enigen die de training op de zachtste bandensoort aanvingen. Heel gek was het dus niet dat de Nederlander al meteen de snelste tijd pakte en die even later nog wat aanscherpte. Halverwege de sessie werd er kort met rode vlaggen gezwaaid omdat Pérez een stukje bodywork verloor, waarna in het 2e gedeelte iedereen wel een run maakte op softs. Het bracht de Ferrari's naar 1-2, met Carlos Sainz (1.19,806) ruim een halve seconde voor WK-leider Charles Leclerc en de rest van het veld. Verstappen eindigde dus als 4e op 8 tienden.