Max Verstappen erop gebrand om Nederlandse fans te laten juichen: 'Uiteraard mijn doel'
i

Pro Shots

Max Verstappen erop gebrand om Nederlandse fans te laten juichen: 'Uiteraard mijn doel'

Yvo van Dorst • 16:47, 24-08-2023 / Laatste Update: 04:45, 12-12-2023

Max Verstappen is helemaal klaar voor de 2e helft van het Formule 1-seizoen. De wereldkampioen gaat tijdens zijn thuisrace in Zandvoort weer van start en hij wil de fans zonder twijfel geven wat ze willen. Een 3e zege op een rij in Nederland.

"Ik heb veel tijd doorgebracht met mijn familie en veel geslapen", vertelde Max Verstappen over zijn zomerbreak tijdens het persmoment in Zandvoort. "Dat was belangrijk. Ik ben er genoeg in geslaagd om los te komen van de Formule 1." Verstappen won tot nu toe 10 van de 12 races tot nu toe en in die andere 2 werd hij 2e achter zijn teamgenoot Sergio Perez.

Meer strijd

Mede door zijn dominantie kreeg Verstappen weer de vraag of hij niet meer concurrentie wil in de Formule 1. "Nee, ik heb liever een race waarin ik 'straight forward' naar de overwinning ga. Over het algemeen wil je als coureur graag dat de teams dichter bij elkaar zitten, maar het is veel minder stressvol als je op een comfortabele manier kan winnen."

Favoriet

Voor Verstappen is het prachtig om weer te starten met zijn lievelingsrace. De GP in Zandvoort. "Het is 1 van mijn favoriete plekken om te zijn", gaf hij aan. "Hier winnen is speciaal en dat is uiteraard mijn doel voor het weekend. Het is hoe dan ook een geweldig weekend voor mij."