🎥 | Max Verstappen geeft Bottas de schuld: ‘Ik word er wéér afgekegeld door Mercedes’

Marcel Roes • 20:09, 01-08-2021 / Laatste Update: 07:54, 07-01-2024

Max Verstappen wees na afloop van de Grand Prix van Hongarije met de beschuldigende vinger naar Valtteri Bottas, voor de manier waarop hij bij de start voor chaos zorgde. Dat zei hij kort na de race bij Ziggo Sport

Na een bijzonder chaotische start (waarbij Verstappen veel schade opliep, ver terugzakte en door die schade na de herstart niet verder kwam dan 1 punt) moest de Nederlander toezien hoe Lewis Hamilton 3e werd en de leiding in de WK-stand overnam. Nadat hij Fernando Alonso (de ploeggenoot van winnaar Esteban Ocon) had gefeliciteerd, besprak hij zijn eigen race.

WEER MERCEDES

Daarbij hield hij zich niet in. "Ik word er wéér afgekegeld door een Mercedes", zo treurde hij. "Het was zijn schuld, daardoor werd ik ook geraakt. Enorm balen dat je 2 keer op rij zo veel pech hebt", zo verwees hij naar de botsing met Lewis Hamilton op Silverstone.

Met de eerder genoemde schade kon hij zich niet meer écht herstellen. "Je probeert er dan nog het beste van te maken. Met een hele auto kun je je nog naar voren vechten, maar dat was nu erg lastig."