Max Verstappen gelooft niks van praatjes Mercedes: 'Dat is al sinds 2017 het geval'
i

Getty Images

Max Verstappen gelooft niks van praatjes Mercedes: 'Dat is al sinds 2017 het geval'

Bart van der Wijst • 12:47, 18-03-2022 / Laatste Update: 13:55, 08-01-2024

Max Verstappen gaat toch echt bijna beginnen met het nieuwe jaar. De coureur van Red Bull verdedigt dit jaar zijn wereldtitel, een jaar waarin de auto's flink onder handen zijn genomen. Uiteraard komt de concurrentie uit de hoek van Mercedes, al zegt de Duitse renstal zelf van niet. Verstappen wil daar uiteraard niets van weten.

"Als ik Mercedes moet geloven, rijden ze helemaal achteraan en hebben ze een vreselijke auto", vertelde Verstappen tijdens de persconferentie die voortaan op vrijdag is. "En dat is al het geval sinds de wintertests van 2017. Nee, we zullen zien. Ik weet zeker dat ze competitief zullen zijn."

Gemakzucht

Eind 2021 werd Verstappen voor de eerste keer wereldkampioen. Of hij het nu rustiger aan gaat doen? "Als kleine jongen droom je ervan de Formule 1 te halen, misschien wel kampioen te worden. Maar nu dat doel verwezenlijkt is, wil ik nog steeds winnen", aldus Verstappen. "De motivatie is nog hetzelfde, of misschien nog wel groter na die titel. Want je wilt toch blijven winnen, vooraan blijven rijden zoals vorig jaar."

Na het behalen van de wereldtitel feestte Verstappen er op los. De mindset is desondanks nog altijd hetzelfde. "Ik ben wel opgegroeid met het idee dat gemakzucht er nooit in mag sluipen, dat heeft mijn vader mij wel geleerd", verzekerde de Nederlander.