Max Verstappen: 'Het publiek is echt geweldig, wat een mooie dag!'

Robert Hüsken • 19:01, 04-09-2021 / Laatste Update: 01:35, 05-01-2024

Max Verstappen, die zijn 7de pole van het seizoen pakte en zijn 10de in totaal, leek oppermachtig op deze zonnige zaterdag in Zandvoort. Maar wat kwam Hamilton nog dichtbij. De Brit noteerde een tijd van 1.08,923. Precies de tijd die de Nederlander klokte in de eerste vliegende omloop van Q3. Had hij zijn tijd niet verbeterd, hadden ze identieke cijfers gehad. ,,Ha, ha”, jubelde Verstappen. ,,Yes. Wat een geweldige auto hadden we vandaag, ik vloog.”

Elke keer als Verstappen een tribune passeerde klonk gejuich, maar de decibellen gingen echt door het dak toen de pole position een zekerheid was. ,,Het publiek is echt geweldig. Wat een mooie dag. Deze baan is, met weinig brandstof, heel erg cool om te rijden.”

Frustrerend

Verstappen hield het in Q1 bij één omloop. Die was al zo snel dat hij het vervolg van het eerste deel vanuit de garage volgde. En daar op het scherm zag dat zijn teamgenoot Sergio Pérez sneuvelde, bijzonder pijnlijk voor de Mexicaan en het team van Red Bull. Hij start morgen in principe vanaf plek 16 en zal geen rol kunnen spelen in het wedstrijdverloop. ,,Frustrerend, dit zou ons uiteraard niet mogen overkomen”, zei teambaas Christian Horner op Sky. ,,Hij miste de lijn voor een laatste snelle ronde op één seconde.”