Max Verstappen: 'Is mijn kwalificatie slecht, laat dan maar een flinke storm komen'
i

ANP

Max Verstappen: 'Is mijn kwalificatie slecht, laat dan maar een flinke storm komen'

Joris Kaper • 15:42, 27-05-2022 / Laatste Update: 02:41, 12-12-2023

Dit weekend staat in de Formule 1 de GP van Monaco op het programma. Het circuit in het ministaatje staat erom bekend dat inhalen behoorlijk lastig is, zo niet onmogelijk - zeker met de dikkere nieuwe wagens. Een goede kwalificatie is dan ook enorm belangrijk, weet ook Max Verstappen.

Dit seizoen scoorde Verstappen nog maar 1 pole position, en die verdiende de Nederlander dankzij het winnen van de sprintrace op Imola. Concurrent Charles Leclerc vertrok al 4 keer vanaf P1 en lijkt daarmee misschien ook wel favoriet komend weekend in Monaco. Verstappen liet weten daar geen verklaring voor te hebben: "Misschien is het de set-up? Ik weet het niet. Als we het precies wisten, dan zouden we er wel wat aan doen", aldus de Red Bull-coureur op de persconferentie voorafgaand aan het race-weekend.

"Het enige wat wij kunnen doen, is zelf zo snel mogelijk op zoek gaan naar een goede balans en dan zien we het wel. We moeten dat ene rondje hier nailen, alles moet kloppen. Maar dat geldt voor iedereen."

'Is mijn kwalificatie niet goed? Laat het dan maar stormen'

Mocht Verstappen niet van pole position vertrekken, dan hoopt de Nederlander maar op regen. "Maar of ik daar echt op hoop? Dat hangt van de kwalificatie af", zegt de Limburger. "Als die goed is, laat het dan maar droog zijn en een simpele, saaie race. Is de kwali niet goed, laat dan maar een flinke storm komen met regen en nat asfalt. Dan kan er hier van alles gebeuren. Hoewel je dan ook nog van alles kan overkomen. Dan kan je ook zomaar de muur in glijden."

De GP van Monaco wordt zondag om 15.00 uur verreden. Check hier alle tijden van dit GP-weekend.