Max Verstappen is verrassend bescheiden over 2024: '10 races winnen is ook prima'
i

Getty Images

Max Verstappen is verrassend bescheiden over 2024: '10 races winnen is ook prima'

Marcel Roes • 17:50, 08-12-2023 / Laatste Update: 10:38, 07-01-2024

Max Verstappen zegt regelmatig dat hij niet houdt van de glamourkant van F1. Maar vrijdag moet de 3-voudig wereldkampioen eraan geloven. Hij trekt zijn netste pak aan en knoopt ook nog een vlinderstrikje om de nek, want in Baku is dan het FIA Gala 2023.

Die 3e wereldtitel is al lang en zeker binnen, maar vrijdag krijgt de Red Bull-coureur de trofee in Azerbeidzjan uitgereikt. Eerder op de dag blikte hij voor de zoveelste keer terug op het verbluffende seizoen, waarin hij 19 van de 22 races won.

"Maar bij die records stond ik zelf niet zo stil. We wilden gewoon blijven winnen, het momentum behouden. En ook blijven genieten, want de wetenschap dat je maar zelden zo succesvol bent, was er onderweg altijd wel", zei hij volgens het AD.

Perfect seizoen

Het was bijna het perfecte seizoen voor Verstappen en Red Bull. En perfectie is in een motorsport lastig te bereiken: 1 schroefje dat losschiet hier of 1 aanvaring met een weggenoot daar, en de race is plots over.

"Realistisch gezien kan het gewoon niet veel beter meer, nee", schat Verstappen in. "Maar ik weet ook niet of dat altijd het doel moet zijn. Of je nu weer moet proberen om voor 20 zeges te gaan."

"Het gaat er wat mij betreft ook helemaal niet om dat we het qua cijfers nóg beter doen dan nu, het gaat erom dat we zelf verbeteren, dat de auto straks weer beter is. En als je dat doet en je wint vervolgens bijvoorbeeld 10 races, dan is het ook prima."

RB19