Max Verstappen jaagt op Ferrari na 'tricky' trainingsdag in Australië: 'Nog werk aan de winkel'
i

ANP

Max Verstappen jaagt op Ferrari na 'tricky' trainingsdag in Australië: 'Nog werk aan de winkel'

Joris Kaper • 12:59, 08-04-2022 / Laatste Update: 18:15, 08-01-2024

Max Verstappen was na afloop van de eerste vrije trainingen van dit weekend een stuk positiever dan tijdens de trainingen zelf. De Nederlandse wereldkampioen eindigde in de trainingen van de GP van Australië op een 4e plek (VT1) en 2e plek (VT2), maar daarvoor moest zijn Red Bull wel even anders afgesteld worden.

Verstappen klaagde in de 1e training en het begin van de 2e over de balans van zijn Red Bull, wat ook te horen was op de boordradio. "Daarna hebben we de auto veranderd en dat voelde een stuk beter", aldus de Red Bull-coureur op zijn website.

Op jacht naar Ferrari

De Ferrari's van Carlos Sainz en Charles Leclerc waren in de trainingen behoorlijk snel. Leclerc klokte de snelste tijd van de dag (1.18,978), en was daarmee dik 0,2 seconden rapper dan Verstappen. De Nederlander: "We verliezen iets op hen, maar proberen het gat kleiner te maken. Daarmee gaan we al in de goede richting. En ik hoop dat we voor zaterdag nog een paar kleine aanpassingen kunnen doen. We hebben dus nog wat werk te doen, maar zitten er goed bij."

Starttijden GP van Australië

De GP van Australië wordt zondag verreden op het Albert Park Street Circuit in Melbourne. Kijk hier voor de starttijden van de GP van Australië.