🎥 | Max Verstappen knalt auto in de muur tijdens VT3 in Bakoe

Sjors Tanis • 13:43, 05-06-2021 / Laatste Update: 17:21, 13-12-2023

Voor Max Verstappen verliep de 3e vrije training voor de GP van Azerbeidzjan teleurstellend. De Nederlander van Red Bull zette zijn auto in de muur na een gemiste bocht.

Om 14.00 uur is de kwalificatie in Bakoe. Gaan Max en Red Bull dat redden?

Leider in WK-stand

De Nederlander begint zondag voor het eerst als leider van het WK-klassement aan een grand prix. Zaterdagmiddag volgt dus de kwalificatie. waarbij het de vraag is of Red Bull de bolide van Verstappen op tijd hersteld heeft.

Gasly snelste

Verstappen slaagde er niet in zijn auto in de achteruit te krijgen en stapte mopperend uit. De vrije training lag enige tijd stil tot de bolide van Red Bull was verplaatst. Toen er weer kon worden gereden verraste de Fransman Pierre Gasly met de beste tijd. De rijder van Alpha Tauri kwam in zijn snelste ronde tot 1.42,251. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez volgde op ruim 0,3 seconde. Mercedes-rijder Lewis Hamilton realiseerde op het stratencircuit van Bakoe de 3e tijd.

Verstappen kwam door zijn vroege uitvallen alleen op harde banden tot de 15e tijd. Alle andere rijders realiseerden hun beste tijd op de snellere zachte banden. Vrijdag was de Limburger in de 1e vrije training nog de snelste geweest. In de 2e training moest hij alleen Pérez voor zich dulden.