Max Verstappen: 'Lewis Hamilton weet niet hoe hij moet racen zoals ik'
i

Getty Images

Max Verstappen: 'Lewis Hamilton weet niet hoe hij moet racen zoals ik'

Marcel Roes • 10:27, 11-12-2021 / Laatste Update: 09:08, 12-12-2023

Max Verstappen is in de Verenigde Arabische Emiraten neergestreken met 1 doel: wereldkampioen Formule 1 worden. Toch vond hij nog even tijd om te babbelen en wat frustraties over Lewis Hamilton, Mercedes en de FIA eruit te gooien.

In gesprek met De Telegraaf vertelt de WK-leider hoe het weekje tussen de GP van Saudi-Arabië en de GP van Abu Dhabi verliep. "Ik heb de verjaardag van mijn vriendin gevierd en mijn zusje is voor de 2e keer moeder geworden. Het was heel mooi om die berichten te lezen en foto’s te zien van de kleine."

HAM is 'hem'

Heeft hij het over Hamilton, dan gebruikt Verstappen niet zijn naam, maar alleen 'hem'. Zoals: "Ik besef dat de mensen in Nederland over het algemeen hopen dat ik win. Dat is redelijk normaal. In Engeland zal dat ook het geval zijn voor hem."

Als de interviewer opmerkt dat hij de naam van zijn rivaal niet noemt, zegt-ie: "Dat klopt. Dat gebeurt gedurende een seizoen als dit. Daarvoor is er te veel voorgevallen."

Agressief

"Ik denk dat ik hem wel nerveus maak als hij mij in zijn spiegels ziet. Hij is een andere coureur dan ik, minder agressief. Hij weet niet hoe hij moet racen zoals ik doe. Dat kan ik hem ook niet kwalijk nemen, want dat heeft hij nooit kunnen leren zoals ik dat heb gedaan van mijn vader."

Natuurlijk ziet Verstappen zichzelf als de beste F1-coureur van het veld. "Ik vind wel dat je er zo in moet staan, als je Formule 1-coureur bent. Dus zeg ik: ja, absoluut! Als ik in zijn auto had gezeten, was het seizoen allang beslist geweest."

Luxe

Dat mensen hem 'agressief' vinden rijden kan Verstappen wel verklaren. "De laatste wedstrijden moet ik meer verdedigen, omdat we wat langzamer zijn. Ik heb nu niet de luxe om een voorsprong te controleren of weg te rijden. En ja, ik doe er alles aan om te winnen. Als ik zo niet denk, kan ik beter thuisblijven."