Max Verstappen maakt gehakt van concurrentie in kwalificatie: 'Het gaat heel goed'
i

Getty Images

Max Verstappen maakt gehakt van concurrentie in kwalificatie: 'Het gaat heel goed'

Bart van der Wijst • 20:24, 03-06-2023 / Laatste Update: 00:07, 12-12-2023

Max Verstappen is het hele weekend al ongenaakbaar in Spanje bij de Grand Prix van Barcelona. Dat bevestigde hij bij de kwalificatie op zaterdag. De Nederlander van Red Bull was veel vlugger dan de concurrentie. Dus start hij voor het eerst vanaf pole in Spanje.

"Het begin van de kwalificatie was wat verraderlijk met de omstandigheden", vertelde Verstappen bij Viaplay. "Het was heel belangrijk om het juiste ritme te vinden. En uiteindelijk lukte dat ook goed. Dan kan je ook echt tot de limiet gaan."

Vertrouwen

Verstappen was zelfs zo snel, dat hij zijn laatste ronde in Q3 kon afbreken. "Het gaat heel goed, maar dat wisten we al. Morgen moeten we een goede start hebben. Dan weet je nog nooit wat er kan gebeuren met safetycars enzo, maar op pure snelheid moet het wel goed komen."

De Nederlander geniet ervan om in Barcelona te zijn, de plek waar hij zijn 1e Grand Prix won. "Ik ben hier graag, de track, de fans, alles is mooi. En ik bewaar goede herinneringen aan deze wedstrijd. Hopelijk komt er daar morgen nog een bij."