Max Verstappen na haat op social media: 'Belachelijk hoe ik word afgeschilderd'
i

ANP

Max Verstappen na haat op social media: 'Belachelijk hoe ik word afgeschilderd'

Joris Kaper • 15:04, 17-11-2022 / Laatste Update: 04:35, 12-12-2023

Een week na het negeren van de teamorders in Brazilië geeft Max Verstappen toe dat ze bij Red Bull Racing beter en moeten communiceren. Maar de lading kritiek die hij en zijn naasten op social media over zich heen krijgt, gaat hem veel te ver. "Als je het niet met me eens bent, prima. Maar kom niet aan mijn familie."

Waarom was die 6e plek in Sao Paulo nou zo belangrijk voor Max Verstappen? En waarom mocht Sergio Pérez, nog in gevecht voor de 2e plek in het kampioenschap, niet voor? Die logische vraag werd aan Verstappen gesteld, donderdag op de persconferentie in Abu Dhabi.

"Het ging me niet om die positie. Of het nou 4e, 7e, 6e of 10e was. Het ging me om iets wat eerder dit seizoen gebeurde, wat ik het team in Mexico al had uitgelegd", aldus Verstappen. "In Brazilië hadden we wat miscommunicatie, er was me niks verteld over een swap van posities. Dat hoorde ik pas in de slotronde over de boordradio. En ze hadden kunnen weten hoe ik had gereageerd."

'Beter communiceren'

Verstappen gaf toe dat het team deze situatie afgelopen zondag beter had kunnen afhandelen. Het gevolg was dat Verstappen als slechte teamspeler werd neergezet en Pérez als boze teamgenoot. Verstappen: "Na afloop hebben we er goed over gesproken, we hadden dat alleen wat eerder moeten doen."

"Ik ben nooit een slechte teamgenoot geweest. Ik heb altijd geholpen, ben altijd behulpzaam geweest. Wat we hier daarom van moeten leren is dat we opener moeten zijn, beter moeten communiceren, want dit zag er slecht uit in de pers."

Social media

Vooral op sociale media kreeg Verstappen er behoorlijk van langs. Haatreacties, video's van verbrande Verstappen-petjes, alles kwam voorbij. "Wat ik gelezen heb op sociale media is walgelijk, hoe ik daar afgeschilderd werd. En ze hebben ook m'n moeder, zus, vriendin en vader aangevallen. Als je het niet met mij eens bent, prima. Maar kom niet aan mijn familie."

Verstappen gaat niet in op redenen

Wat Verstappen zei verder dat niemand buiten het Red Bull-team het complete plaatje heeft. Toch wilde hij in Abu Dhabi niet ingaan op wat zijn beweegredenen waren om Pérez niet voor te laten. "En dat blijft ook intern. Maar als je niet het hele plaatje hebt, hoe kun je dan zeggen wat je zegt? Als je het hele verhaal niet kent, moet je het verhaal ook niet schrijven. Ik word een beetje moe van al die bullshit."

"Als er iets negatiefs is, moet het steeds belicht worden", aldus de wereldkampioen. "Ook door mensen in de paddock. En als je eigen zus je dan schrijft dat het uit de hand loopt, dat je wat moet doen, dan is het wel genoeg. Want ja, dat raakt me. Je moet niet aan mijn familie zitten."