Max Verstappen naar 8e plek in verwarrende kwalificatie GP Singapore: "What the f*ck"

Pim Huberts • 18:06, 01-10-2022

Max Verstappen leek naar het snelste rondje te rijden bij de kwalificatie voor de GP van Singapore, maar werd in het allerlaatste rondje teruggeroepen vanuit de pits door Team Red Bull. Hij zou te weinig brandstof in de auto hebben. De coureurs glibberden en gleden op het stratencircuit van Singapore, maar Charles Leclerc pakte uiteindelijk pole.

Lees ook: Lewis Hamilton opnieuw probleem met sieraden? FIA roept coureur op het matje

Volgens Britse media had Verstappen niet genoeg brandstof in de wagen om het laatste kwalificiatierondje te rijden.

Esteban Ocon stelt teleur in Q1

Verstappen zette tijdens Q1 al direct de toon: de Nederlander reed de snelste tijd. Nicholas Latifi (20e) en Alexander Albon (19e) waren in de Williams het langzaamst. Opvallend was dat Zhou Guanyu veel sneller reed dan Alfa Romeo-teamgenoot Valtteri Bottas (16e), die in de eerste kwalificatieronde strandde. Ook Esteban Ocon (18e) stelde teleur in de Alpine.

Langzame Russell

Waar Lewis Hamilton tijdens Q2 snelde naar de toptijden, werd George Russell op 6 duizenden buiten de top 10 gehouden. "What a shame", was over de boordradio te horen. Ook 5-voudig winnaar van de GP van Singapore, Sebastian Vettel, moest zijn meerdere erkennen. Lance Stroll wisselde van intermediates naar softs, maar gokte verkeerd. De Aston Martin-coureur finishte met de 12e tijd.

In de laatste kwalificatieronde mocht Verstappen blij zijn niet in de muur geknald te zijn. De Nederlander glipte even weg, maar corrigeerde goed. Hamilton leek lang de snelste maar kwam uiteindelijk slechts tot de derde positie. Leclerc pakte poleposition, terwijl Sergio Perez naar de tweede plek snelde.