Max Verstappen noemt rode vlag 'klote': 'Maar ik maak zelf die 1e fout'
i

Pro Shots

Max Verstappen noemt rode vlag 'klote': 'Maar ik maak zelf die 1e fout'

Bart van der Wijst • 01:27, 07-05-2023 / Laatste Update: 10:22, 12-12-2023

Max Verstappen begint zondag tijdens de Grand Prix van Miami als 9e. Dat was niet de planning; de Nederlander was veruit de snelste het hele weekend. Toch was Verstappen de pineut toen Charles Leclerc in Q3 zijn Ferrari in de muur boorde. Verstappen had nog geen tijd neergezet en start dus vanaf P9.

Toch wil Verstappen niet alleen de schuld leggen bij Leclerc. "Ik maak zelf die 1e fout", zei de Nederlander, die zijn 1e run moest afbreken vanwege een slippertje, bij Viaplay. "Dan is het enorm balen dat de rode vlag komt, maar dat kan gebeuren op een stratencircuit. Dit is wel klote."

Nuchter

Desondanks bleef Verstappen kalm ondanks de verpeste kwalificatie. "Ik moet wel. Het hele weekend is goed gegaan en nu sta je 9e. Dat is niet waar je wil staan en zeker niet waar we moeten staan", reageerde hij.

Waar ging het fout volgens hemzelf? "Ik had een klein momentje bij het uitkomen van bocht 5 en kwam daarna te wijd aan de buitenkant van bocht 7 en 8. Daar ligt weinig grip, dus ging ik van de baan af", stelde Verstappen, die aan de bak kan. "De snelheid is goed, dus we moeten aan de bak om te kunnen winnen."