Max Verstappen ook de beste in sprintrace Oostenrijk na intens gevecht met Sergio Pérez bij de start

Noah Hoogenboezem • 19:06, 01-07-2023 / Laatste Update: 23:33, 11-12-2023

Max Verstappen heeft ook in de sprintrace in Oostenrijk laten zien wie de beste Formule 1-coureur van dit moment. De regerend wereldkampioen vocht bij de natte start een keihard gevecht uit met Sergio Pérez, maar kwam daarna op de opdrogende baan niet meer in de problemen. Pérez eindigde als 2e en Carlos Sainz pakte de 3e plaats.

Op een natte baan was het een ongekende spannend gevecht tussen Max Verstappen en Sergio Pérez in de 1e ronde. Pérez pakte de leiding in de 1e bocht en duwde Verstappen zelfs eventjes op het gras op het rechte stuk richting bocht 3, maar Verstappen gaf de Mexicaan een koekje van eigen deeg door hem zowel in bocht 4 als bocht 5 naar de buitenkant te duwen. Pérez zakte daardoor zelfs naar plek 3 achter Hülkenberg.

Achter de Red Bulls had Lando Norris een verschrikkelijke start. De Brit startte vanaf P3, maar lag na de 1e ronde op de 10e plaats. Valtteri Bottas nam vanaf de 19e startpositie de gok om op mediums te gaan starten, maar dat pakte verkeerd uit. Al na de opwarmronde dook hij weer naar binnen om alsnog op intermediates te starten.

Gevecht achter Verstappen

Hülkenberg hield het lang vol, maar werd in het 2e deel van de race voorbij gereden door Pérez en Sainz. Dat gebeurde allemaal ver achter Max Verstappen, die ronde na ronde uitliep op de rest van het veld op de opdrogende baan.

Russell switcht

De baan werd zelfs zo droog dat George Russell op 7 rondes voor het einde als 1e de keuze maakte om naar de softs te switchen en Hülkenburg volgde al snel. Daarna kwamen nog veel meer coureurs naar binnen, maar Russell en Hülkenberg waren echter de enige 2 coureurs die nog genoeg tijd hadden om de verloren tijd van de pitstop goed te maken.

Verstappen wint ruim

Verstappen bleef ook op de intermediates en eindigde meer dan 20 seconden voor Pérez. Achter de Mexicaan pakte Sainz de laatste podiumplaats. Lance Stroll finishte net voor teamgenoot Fernando Alonso als 5e. Russell was de eerste op droge banden op de 6e plaats. Achter hem bleef Esteban Ocon nog net George Russell voor, die met de 8e plaats het laatste puntje pakte.