Max Verstappen oppermachtig in chaotische kwalificatie in Canada en pakt 3e pole op rij
i

Getty Images

Max Verstappen oppermachtig in chaotische kwalificatie in Canada en pakt 3e pole op rij

Noah Hoogenboezem • 01:14, 18-06-2023 / Laatste Update: 00:59, 12-12-2023

Max Verstappen heeft opnieuw laten zien dat hij de allerbeste coureur van dit moment is. In een chaotische kwalificatie voor de Grand Prix van Canada wisselden de weersomstandigheden constant, maar Verstappen bleef ijskoud en pakte zijn 3e pole position op rij. Grote verliezer was Sergio Pérez, hij start zondag als 12e.

Al vanaf het begin was het een chaos op de natte baan. Bijna meteen was er een rode vlag door het stilvallen van Guanyu Zhou. Ook Nyck de Vries was er daarvoor al heel even afgegaan. De Nederlander kon zich niet herstellen, want na het herstarten van de kwalificatie kwam hij niet verder dan de 18e tijd in Q1.

Pérez weer snel eruit

Vooral Q2 was chaotisch. Alexander Albon was de 1e die het aandurfde om op droogweerbanden de baan op te gaan en met succes. Hij zette de snelste tijd neer. Daarop besloten alle teams om ook voor de softs te gaan, maar net op dat moment begon het weer te regenen. Daardoor konden weinig coureurs zich nog verbeteren. Grootste slachoffers waren Charles Leclerc en Pérez. Zij starten zondag als 11e en 12e.

Verstappen oppermachtig

In Q3 stonden alle coureurs te dringen om naar buiten te gaan, want het zou alleen nog maar harder gaan regenen. Verstappen stond vooraan die rij en was meer dan 1 seconde sneller dan de rest.

Nico Hülkenberg pakte verrassend de 2e tijd af van Fernando Alonso en net nadat de Duitser die tijd neer had gezet, crashte McLaren-coureur Oscar Piastri. Die veroorzaakte daarmee een rode vlag en doordat het nóg harder begon te regenen, kon niemand zich daarna meer verbeteren. Dus is er een mooie top-3 voor zondag: Verstappen, Hülkenberg en Alonso.