🎥 | Max Verstappen scheurt in peperdure bolide veel te hard over de Franse snelweg

Trevor Wagener • 17:23, 22-08-2023 / Laatste Update: 13:30, 08-01-2024

Oeps, problemen voor regerend wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen? Dinsdag verscheen er een video op social media waarop te zien is hoe de 25-jarige Nederlander in een dikke wagen op de Franse snelweg A8 véél te hard reed, veel harder dan toegestaan. De beelden zijn intussen miljoenen keren bekeken.

Zie ook: check hier álle afwijkende tijden voor de Dutch GP van komend weekend op Zandvoort

Volgens GPfans is de video van het afgelopen weekend. Daarop is te zien hoe de 2-voudig F1-kampioen, die in Monaco woont, in een op koolstof rijdende Aston Martin Valkyrie supercar scheurt en het gaspedaal flink intrapt. Dit Valkyrie-model gaat knoerthard en heeft waarde van liefst 2,7 miljoen euro.

Max Verstappen scheurt over de snelweg

De video werd gedeeld op social media en zorgde voor veel opschudding. Aankomend weekend verdedigt Max de eer van zijn vaderland en zijn zeges van de voorbije jaren op de nieuwe editie van de Dutch GP. Verstappen moet dan ook vrezen voor een vervolging.

Volgens France Bleu is het verboden om met zulke snelheden (124 kilometer per uur waar 90 is toegestaan). Daarbij droeg Verstappen een koptelefoon achter het stuur. Ook dat is verboden. Verstappen kreeg het speeltje eind 2018 cadeau omdat hij had bijgedragen aan de ontwikkeling ervan.