Max Verstappen schrikt na dag 1 in Singapore: 'Veel slechter dan verwacht'
i

Getty Images

Max Verstappen schrikt na dag 1 in Singapore: 'Veel slechter dan verwacht'

Brian Vesseur • 20:37, 15-09-2023 / Laatste Update: 00:40, 12-12-2023

Max Verstappen zette op vrijdag de 3e en de 8e tijd neer bij de eerste vrije trainingen in Singapore. Sergio Pérez (P4 en P7) kende vergelijkbare tijden. En dat terwijl Red Bull Racing tot nu toe alle Grands Prix won dit seizoen. Verstappen schrikt er ook van, zegt hij tegen F1TV: "Het was slechter dan we verwacht hadden vandaag."

Red Bull wist wel dat het in Singapore moeilijker zou worden. Er zitten veel hobbels in het Marina Bay Street Circuit, waar de Red Bull-auto slecht tegen kan. Maar dat het zó slecht was, had Verstappen niet verwacht. In de tweede vrije training zaten de Red Bull-coureurs 7 tienden achter de snelste tijd.

'Van alles geprobeerd'

"Ik heb in de tweede vrije training verschillende dingen uitgeprobeerd. Een aantal dingen daarvan werkten, maar andere dingen weer niet. Ik heb het nooit echt goed voor elkaar gekregen met de auto, dus er zijn redelijk wat dingen die we vannacht zullen moeten oplossen."

Kwalificatie is belangrijk

Verstappen geeft aan dat er een aantal dingen compleet onduidelijk zijn voor het team. Het is te hopen dat de monteurs komende nacht de Red Bull aan de praat krijgen, want inhalen is niet makkelijk in Singapore. Er komt dus veel aan op de kwalificatie.