🏆 | Max Verstappen stiert op Red Bull Ring naar 2e zege op rij
i

Getty Images

🏆 | Max Verstappen stiert op Red Bull Ring naar 2e zege op rij

Brian Vesseur • 18:26, 27-06-2021

Max Verstapen wint wéér! Op de Red Bull Ring in Oostenrijk was de Nederlander veruit de snelste van allemaal. Door de zege loopt Verstappen nog verder uit op Lewis Hamilton in het WK-klassement. Hamilton werd zelf 2e, zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas maakte het podium compleet.

Er werd de hele week gesproken over regen bij de Grand Prix van Stiermarken, maar bij de start scheen het zonnetje. En - kleine spoiler - het bleef de hele race droog. Verstappen was goed weg bij de start en bleef voor Lewis Hamilton op P1. De start was minder voor Pierre Gasly, hij viel uit met een lekke band.

Gasly valt uit:

Vervolgens was het een beetje stuivertje wisselen. Lando Norris verloor vanaf P3 2 plekken, aan Sergio Pérez en aan Valtteri Bottas. Bij de pitstops pakte Bottas P3 af van Pérez, die een slechte stop kende.

Pérez haalt Norris in:

Het gat tussen Verstappen en Hamilton bleef de hele tijd rond de 5 seconden. Soms wel eens een seconde meer of minder, maar Verstappen zal zich na 45 van de 71 ronden nooit écht opgejaagd hebben gevoeld. En na zoveel rondes moeten we ook concluderen dat de race een stuk minder spannend was dan de GP van Frankrijk van vorige week. Het kan ook niet elke week gekkenhuis zijn, natuurlijk.

In de slotfase nam Pérez nieuwe banden om de snelste raceronde neer te zetten, waarna bleek dat hij veel sneller was dan Bottas. Er was even hoop dat dat nog voor een hoogtepunt zou zorgen, maar Bottas hield het gat groot genoeg. De Fin pakte P3.

Fast forward naar het einde van de race: Verstappen wint! Vorige week won hij ook al de Grand Prix van Frankrijk. De Nederlander lag na die GP 12 punten voor op Hamilton in de WK-stand, dat gat is nu 18 punten geworden. Hamilton pakte namelijk nog een punt voor de snelste raceronde.