Max Verstappen vierde klein feestje na 2e wereldtitel: 'Leuk diner samen met vrienden en naasten'
i

ANP / EPA

Max Verstappen vierde klein feestje na 2e wereldtitel: 'Leuk diner samen met vrienden en naasten'

Jeroen Rooseboom • 12:09, 21-10-2022 / Laatste Update: 21:21, 07-01-2024

Max Verstappen heeft in aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten gesproken over de nasleep van zijn 2e wereldtitel. De Nederlander, inmiddels dus tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1, is ook nog gretig voor de rest van het seizoen.

Verstappen heeft een klein feestje gevierd nadat hij 2 weken geleden in Japan zijn 2e wereldtitel definitief in de wacht sleepte. Na zijn zege op het circuit van Suzuka, waarmee hij het kampioenschap in het slot gooide, volgde er ter plekke niet meteen een groot feest. Eenmaal thuis nam hij daar wel een momentje voor.

Druk, druk, druk

"Ik heb het een beetje gevierd", vertelde hij in aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten. "Ik was nog steeds redelijk druk met verplichtingen en simulator-werk, maar ik heb een avond gehad waarop ik vrienden en naasten heb uitgenodigd voor een leuk diner, samen."

Hij kreeg ook nog een brief van Koning Willem-Alexander. "Dat was leuk", reageerde hij. "Het is fijn om te merken dat het koningshuis mijn prestaties waardeert en dat ze kijken. Ik vond het mooi om die erkenning weer te krijgen."

Lees ook: Hamilton vindt dat Red Bull forse straf hoort te krijgen: ‘Een draai om de oren is niet genoeg’

Constructeurstitel

De Nederlander zit zelf nog niet helemaal in de euforie. Te meer ook omdat hij de komende weken nog genoeg te winnen heeft. "De constructeurstitel is waar we nu voor gaan", zei hij. "We hebben niet veel punten meer nodig, maar we willen de race hier in Austin natuurlijk ook gewoon winnen. Ik ben hier om het beste van mezelf te laten zien. Natuurlijk is het nu allemaal wat meer ontspannen, maar ik wil ook hier de beste zijn."

Lees ook: Zo pakt Red Bull in de Verenigde Staten al de constructeurstitel