🎂 | Max Verstappen viert 26e verjaardag! Daarmee pakt hij (nu al) deze records
i

Getty Images

🎂 | Max Verstappen viert 26e verjaardag! Daarmee pakt hij (nu al) deze records

Matthijs Nijhuis • 13:42, 30-09-2023

Max Verstappen blaast deze zaterdag 26 kaarsjes uit! De Nederlandse F1-coureur viert in een GP-loos weekend zijn verjaardag. Met 26 jaar is de regerend kampioen eigenlijk nog steeds een jonkie in de Formule 1. Toch loopt hij al 9(!) seizoenen mee in de topklasse van de autosport. Wat hadden al die andere topcoureurs eigenlijk al bereikt op hun 26e? Lees het hier!

Lees ook: Max Verstappen pakt speciaal pole position-record af van Michael Schumacher

Om maar meteen met het belangrijkste te beginnen: Verstappen heeft nu al 2 (bijna 3) wereldtitels op zijn naam staan. Op deze leeftijd is dat helaas geen record. Sebastian Vettel had op zijn 26e verjaardag al 3 kampioenschappen uitgespeeld. Max staat in deze ranking op de 3e plek, want Fernando Alonso had zijn 2 titels op íets jongere leeftijd al te pakken.

Polepositions

Ook als het op polepositions aankomt moet Max onderdoen voor Vettel. Seb had op zijn 26e verjaardag al 39 keer de snelste kwalificatietijd, Verstappen 'maar' 29 keer. Daarmee staat hij wel op de 2e plek. Hamilton komt als 3e tevoorschijn met een bescheiden 18 poles vóór zijn 26e.

Podiums

Bij de podiums staat Max dan eindelijk bovenaan. En hoe! Verstappen is inmiddels 92 keer in de top 3 geëindigd. Vettel en Alonso, de nummers 2 en 3, stonden voor hun 26e pas 51 en 44 keer op het podium.

GP-overwinningen

Tenslotte het aantal GP-overwinningen. Ook hier trekt de Nederlander aan het langste eind. Max heeft inmiddels 48 races gewonnen voor Red Bull Racing. In dit lijstje wordt hij wederom gevolgd door Vettel (2e) en Alonso (3e). Toen zij 26 werden, noteerden ze slechts 29 en 18 overwinningen. De relatief jonge Nederlander heeft nog genoeg tijd om daar nog een flink aantal races aan toe te voegen!