Max Verstappen vindt sprint shootout onzin: 'Er gaat niets veranderen'
i

Getty Images

Max Verstappen vindt sprint shootout onzin: 'Er gaat niets veranderen'

Marcel Roes • 17:38, 27-04-2023 / Laatste Update: 07:19, 12-12-2023

Max Verstappen heeft weer eens laten weten dat hij het gedoe rondom sprintraces ruk vindt. Bij de Grand Prix van Azerbeidzjan ziet het raceweekend er aardig anders uit. Er is 1 aparte kwalificatie voor de sprintrace, en er blijft maar 1 vrije training over.

De uitslag van de sprintrace, op zaterdag, heeft geen invloed op de startvolgorde bij de race op zondag. Dus kunnen coureurs meer risico's nemen. Da's precies wat de FIA wil.

Chaos

"Het gaat chaotischer worden, er gaat meer risico genomen worden, maar alsnog denk ik dat iedereen voorzichtig blijft", zegt Verstappen tegen het AD.

"Er gaat niets veranderen, want je wilt je auto niet beschadigen. Dat beïnvloedt namelijk ook de ontwikkeling van de auto. Ik zou liever een punt verliezen dan ontwikkelingstijd."

Race op zondag

Wat de 2-voudig F1-wereldkampioen betreft blijft de race op zondag het allerbelangrijkst.

"Sprintraces brengen misschien meer spanning, meer chaos, meer safetycars. Maar wat ze ook doen, is de verhoudingen in de race laten zien. Dat neemt in mijn ogen weer veel spanning weg van de race op zondag, de race waar het allemaal echt om gaat."

Kappen

"Ik hou van racen, ik hou van winnen. Maar je komt op een gegeven moment op een punt dat je andere dingen wilt. Ik heb nog een contract tot 2028, dus tot die tijd ben ik hier zeker nog. En tegen die tijd bekijken we het opnieuw. Maar ik voel dat als het allemaal te veel wordt, het tijd is voor iets anders."