Max Verstappen weet nog niet of hij gaat winnen: 'Daar is deze auto niet goed in'
i

Pro Shots

Max Verstappen weet nog niet of hij gaat winnen: 'Daar is deze auto niet goed in'

Robert Hüsken • 11:16, 27-10-2023 / Laatste Update: 20:02, 04-01-2024

Max Verstappen verwacht dat niet dat hij de Grand Prix van Mexico effetjes wint. De Nederlander is de laatste jaren klasse bezig op het Autódromo Hermanos Rodriguez, maar dat zegt volgens Verstappen niks. ,,Ik denk persoonlijk niet dat dit ons beste circuit gaat zijn”, laat hij opschrijven door het Algemeen Dagblad.

,,Dat baseer ik op het gedrag van onze auto, dit jaar. Die is niet goed in de bochten waar je op lage snelheid doorheen gaat. Ik verwacht daarom dat het zeker in de kwalificatie, als het om 1 ronde gaat, een spannend gevecht wordt. Met Mercedes, maar ook met Ferrari en McLaren.”

Lees ook: Waarom wordt Max Verstappen uitgefloten door Mexicaanse fans?

Auto is anders

Verstappen won de afgelopen 2 edities van de Grand Prix van Mexico en deed dat ook in 2017 en 2018. Het circuit is daarmee één van zijn meest favoriete. Alleen op het circuit van Spielberg in Oostenrijk won hij vaker. ,,Maar elk jaar is de auto anders”, nuanceert hij. ,,Het gedrag en de karakteristieken van de auto veranderen. Je kan niet gewoon zeggen dat we in de laatste jaren ergens snel zijn geweest en we dat daarom nu weer zijn. De auto’s transformeren en ik denk dat die van ons anders opereert dan vorig jaar.”

Lees ook: check hier hoe laat je moet klaarzitten voor de Formule 1

In het verleden had Red Bull ook een voordeel in Mexico-Stad omdat de Honda-motor goed kon omgaan met de hoogte. De stad ligt 2240 meter boven de zeespiegel. ,,Meer teams zijn tegenwoordig goed op hoogte”, zegt Verstappen. ,,Een paar jaar geleden hadden wij een voorsprong op dat vlak, maar veel andere teams hebben de problemen die ze op hoogte met hun motoren hadden inmiddels opgelost.”