Max Verstappen werd gedurende de vrijdag steeds positiever in Bahrein: 'Was een beetje verrast'
i

AFP

Max Verstappen werd gedurende de vrijdag steeds positiever in Bahrein: 'Was een beetje verrast'

Brian Vesseur • 19:40, 03-03-2023 / Laatste Update: 11:21, 08-01-2024

Max Verstappen kende een fantastische testweek, waarin de Red Bull al héél ver leek. De auto was vrijdag, bij de 1e trainingen in Bahrein, weer snel, maar Verstappen maakte zich tot wat zorgen. Maar naarmate de vrijdag vorderde, kreeg de 2-voudig wereldkampioen er steeds meer vertrouwen in.

De 1e vrije training begon niet lekker. Op zijn eigen site zegt hij: "De eerste vrije training was echt heel slecht, ik kon geen balans vinden. Dat was een beetje vreemd want wat we tijdens de testdagen ook probeerden, niets was zo slecht als vandaag."

VT2

De Nederlander eindigde als 3e in VT1, waarna een 2e tijd volgde in de 2e vrije training. "Ook de start van de tweede vrije training was wat lastig. Zelfs met weinig referentie en vertrouwen tot op dat moment, was de laatste run niet verkeerd. Ook voelde de auto wat beter aan."

Eind goed, al goed: "Over het geheel was de auto helemaal niet slecht in de longrun. Ik was een beetje verrast dat we deze snelheid hadden. Ik moet gewoon mijn ritme weer vinden met de auto."