Dit zijn de circuits waarop Max Verstappen de strijd om de wereldtitel gaat winnen
i

Getty Images

Dit zijn de circuits waarop Max Verstappen de strijd om de wereldtitel gaat winnen

Brian Vesseur • 18:47, 23-08-2022 / Laatste Update: 05:12, 12-12-2023

De 2e seizoenshelft van de Formule 1 begint komend weekend in België. De Grand Prix op Spa-Francorchamps staat op het programma en Max Verstappen begint met een megavoorsprong van 80 punten op Charles Leclerc aan dat weekend. Op welke circuits we veel van hem mogen verwachten, check je hier.

Max Verstappen wereldkampioen

Vorig jaar won Verstappen voor het eerst in België, maar er werden destijds slechts 2 rondjes achter de safety car gereden. Hoewel de Nederlander het heerlijk vindt om op Spa te rijden, zijn z'n resultaten daar lang niet altijd even goed.

LEES OOK: Max Verstappen heeft vanaf nu aan 2e plekken genoeg om wereldkampioen te worden

De week erna staat de Nederlandse Grand Prix op het programma. Vorig seizoen werd-ie voor het eerst sinds heel veel jaar weer eens verreden. Verstappen won toen, nadat hij ook op pole position was gestart. Ook volgende week zal hij weer de grote favoriet zijn.

Moeilijkere tussenperiode

En dan... Italië. Wat een tragedie kende hij tot nu toe op Monza. Vorig jaar knalden Lewis Hamilton en hij elkaar natuurlijk uit de race, maar ook in de jaren ervoor kwam hij nooit op het podium. In de GP daarna kan hij ook voor het eerst een win pakken, want dan reist het F1-circus af naar Singapore.

LEES OOK: Wanneer wordt Max Verstappen wereldkampioen als hij vanaf nu alles wint?

Na die 2 ogenschijnlijk moeilijkere GP's, volgt er een rijtje van circuits waar Verstappen heel snel is. In Japan won hij ook nog nooit, maar in 2016, 2017 en 2018 stond hij telkens wel op het podium. Na 2019 (DNF) werd die Grand Prix niet meer verreden.

Zeges aaneenrijgen in (Zuid)-Amerika

In de Verenigde Staten (1 zege, 3 podiums), Mexico (3 zeges), Brazilië (1 zege, 4 podiums) en Abu Dhabi (2 zeges, 4 podiumms) zit het wel goed met de snelheid van Max. Een lang verhaal kort: Verstappen gaat vermoedelijk al veel punten pakken in de eerste races na de zomer, maar hij maakt het zeker weten af aan het einde van het seizoen.