Max Verstappen wint sprintrace in Brazilië dankzij geweldige start

Noah Hoogenboezem • 21:04, 04-11-2023 / Laatste Update: 13:56, 08-01-2024

Max Verstappen heeft ook de sprintrace in Brazilië gewonnen. De Nederlander begon de race als 2e achter Lando Norris, maar had de McLaren al in bocht 1 te pakken en gaf de leiding op Interlagos niet meer uit handen. Norris eindigde op 2 seconden van Verstappen en Sergio Pérez pakte de 3e plaats.

De sprintrace in Brazilië was de laatste van de 6 sprintraces dit seizoen en het was de 4e keer dat Verstappen als winnaar over de streep kwam. De Nederlander won in Oostenrijk, België, de Verenigde Staten, en zaterdag dus ook in Brazilië. Pérez en Oscar Piastri wonnen de andere 2 sprintraces.

Topstart Verstappen

Norris was in de kwalificatie zaterdagmiddag net ietsje sneller dan Verstappen, maar de wereldkampioen had een geweldige start en reed de Brit meteen voorbij. Norris had het moeilijk in de beginfase en werd ook voorbijgereden door Russell, maar 2 rondes later kon Norris zijn landgenoot weer terugpakken.

Podium Pérez

Pérez werd bij de start gepakt door Russell en Lewis Hamilton, maar was in zijn Red Bull een stuk sneller in het vervolg van de race. Het duurde uiteindelijk tot ronde 10 voordat hij weer terug op de 3e plaats was. Het gat met Norris was toen al opgelopen tot 4 seconden en dus moest de Mexicaan genoegen nemen met plek 3.

Punten

Verstappen hield het gat met Norris de hele race op ongeveer 2 seconden en liep in de laatste paar rondes zelfs nog iets verder weg van de rest. Norris en Pérez eindigden als 2e en 3e. Ook Russell, Charles Leclerc, Yuki Tsunoda, Hamilton en Carlos Sainz eindigden in de top 8 en pakten dus punten.

Zondag

De coureurs rijden zondag nog de Grand Prix van Brazilië. Daar start Verstappen vanaf pole position nadat hij vrijdag de snelste was in de kwalificatie voordat het noodweer losbarstte. De race begint om 18.00 uur.