Max Verstappens Red Bull is nog steeds te zwaar: 'Geef auto van 2021 de voorkeur'
i

Getty Images

Max Verstappens Red Bull is nog steeds te zwaar: 'Geef auto van 2021 de voorkeur'

Marcel Roes • 14:19, 02-09-2022 / Laatste Update: 01:31, 12-12-2023

Al het hele seizoen vindt Max Verstappen dat zijn RB18 te zwaar is. Het afvallen wil nog niet genoeg lukken, want ook tijdens het raceweekend in Zandvoort moppert Verstappen over het gewicht van de auto.

"We zijn al afgevallen, maar er moet nog een beetje van af", zegt hij tegen het AD. De auto’s in de koningsklasse zijn dit seizoen zwaarder dan ooit, mede door de grotere banden en de weer ingevoerde wieldoppen. Het minimale gewicht is 798 kilo, zonder brandstof.

Spa

"We zijn dit jaar begonnen met een te dikke auto en dat hielp niet. Wel hebben we de auto in de loop van het jaar steeds beter leren afstellen en vorige week in Spa voelde de auto perfect aan. Vanaf de eerste ronde voelde hij uitgebalanceerd en het was een genot om in te rijden."

2021

De auto van 2021 vond hij fijner. "Vanuit puur gevoel en sensatie geef ik de auto van vorig jaar de voorkeur boven die van dit jaar, maar dat heeft vooral te maken met de gewichtstoename. Ik moet zeggen dat de auto’s van dit jaar bij hoge snelheid wel lekker stabiel rijden. Ze zijn ook ontworpen om het racen wat spannender te maken en dat is wel gelukt."