Meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij GP Nederland blijven binnenstromen: 'Eén is al te veel'
i

Pro Shots

Meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij GP Nederland blijven binnenstromen: 'Eén is al te veel'

Bart van der Wijst • 19:02, 06-09-2022 / Laatste Update: 08:53, 12-12-2023

Het regent inmiddels meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij de Grand Prix van Nederland. Maandag kreeg de fanclub Formule 1 Vrouwen al meerdere berichten binnen, daar kwamen er vervolgens nog een heleboel bij volgens oprichter Svenja Tillemans. Een aantal van hen is van plan aangifte te doen.

De misdragingen lopen erg uiteen. Van in de billen knijpen naar bier gooien. De meldingen zijn alleen maar toegenomen volgens Tillemans. "Het zijn er tientallen, ik ben inmiddels gestopt met tellen. Het doet er ook niet toe hoeveel het er zijn, één is al te veel", stelt ze terecht.

Broek uitgetrokken

Tillemans beschrijft een verhaal van 2 19-jarige vrouwen die sinds donderdag werden lastiggevallen. "Toen ze naar een feest gingen, kozen ze ervoor om in joggingskleding te gaan. Maar ook dat hielp niet. Ze stonden lekker te dansen toen een man hun broeken naar beneden trok", vertelt Tillemans.

"Ze hadden het voorval gefilmd, dus de man kon direct worden gepakt. Hij is van de camping gebonjourd en hem is de toegang tot het circuit ontzegd", aldus Tillemans, die nog een boodschap heeft voor vrouwen die niet meer naar F1 willen. "Laat je alsjeblieft niet je passie ontnemen. Dat zijn de mannen niet waard."

Tillemans moedigt (vrouwelijke) F1-liefhebbers aan om aangifte te doen bij de politie en/of zich te melden bij de organisatie van de Dutch Grand Prix. Er was ook een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen waar vrouwen zich konden beklagen.