Mercedes-baas denkt aan bewuste crash Verstappen en Hamilton in laatste race: 'Zij zijn gladiatoren'
i

Getty

Mercedes-baas denkt aan bewuste crash Verstappen en Hamilton in laatste race: 'Zij zijn gladiatoren'

Sjors Tanis • 14:41, 01-11-2021 / Laatste Update: 00:26, 05-01-2024

Mercedes-teambaas Toto Wolff sluit niet uit dat, mochten Max Verstappen en Lewis Hamilton in de laatste race van het seizoen strijden om de wereldtitel, bewust crashen. Dat zei Wolff tegen Daily Mail.

"Ik zou nooit de instructie geven om met iemand te crashen, maar als het aankomt op de laatste race en degene vooraan kampioen wordt, dan zullen ze hard tegen elkaar racen.”

Vergelijking Senna vs. Prost

Wolff vergelijkt de strijd tussen Verstappen en Hamilton met die tussen Ayrton Senna en Alain Prost in de jaren 90'. "Als het aankomt op de laatste race in Abu Dhabi en ze tegen elkaar racen voor de titel, dan gaat degene met een voorsprong absoluut hetzelfde proberen als in de jaren met Senna en Prost. Als je om het kampioenschap strijdt en je kansen ziet vervagen omdat de ander je inhaalt, welke tool heb je dan nog naast ervoor zorgen dat hij niet kan inhalen? We hebben het gezien bij Schumacher en Villeneuve, we zagen het 2 keer met Senna en Prost.

Rivaliteit

Wolff ging ook in op de rivaliteit tussen Hamilton en Verstappen. “Ik denk niet dat je het kan managen. Ik denk ook niet dat je dat moet willen, want zij zijn de gladiatoren in hun machines. Dat is wat deze sport zo interessant maakt, want het zit in onze natuur dat we niet van confrontatie houden en tegelijkertijd zijn we benieuwd om te zien hoe die relatie zich ontwikkelt. Confronteren ze elkaar als ze crashen? Wat gaan ze zeggen? Kijken ze elkaar in de ogen? We gaan er niet tussen staan. Hun relatie is een zaak van de individuen.”

De laatste Formule 1-race van het seizoen is in Abu Dhabi en wordt verreden op 12 december.