Mercedes-protest boeit Max Verstappen niet: 'Ik voel mijzelf de wereldkampioen'
i

Getty Images

Mercedes-protest boeit Max Verstappen niet: 'Ik voel mijzelf de wereldkampioen'

Marcel Roes • 21:25, 15-12-2021 / Laatste Update: 17:05, 08-01-2024

Een beetje vervelend is het natuurlijk wel dat er boven de 1e F1-wereldtitel van Max Verstappen nog een protest van Mercedes hangt. Maar de Red Bull-coureur vindt het allemaal wel best. "Ik denk er eigenlijk niet zo veel meer aan", zegt hij tegen RacingNews365.

"Ik voel mijzelf de wereldkampioen en het maakt me niet uit wat ze proberen te doen", aldus 'Super Max'. "We wonnen het op het asfalt. We wonnen het toen er een groene vlag was en we ze voorbij zijn gereden. Dat zullen ze nooit meer van ons afpakken."

Toto Wolff

Toch probeert hij op persoonlijk vlak een gezonde relatie te houden met Mercedes-mensen. "Ik denk dat ik best een vergevend persoon ben. Maar op dit moment is het allemaal nog zo nieuw, dus is het beter om er maar niet over te praten."

"Ik zag Toto Wolff bijvoorbeeld laatst wel in Monaco, net voor de Saoedi-Arabië. Dan praten we ook gewoon even met elkaar."

Red Bull

Het sterkt hem in de overtuiging dat hij levenslang bij Red Bull wil blijven. "Het [Mercedes] is gewoon een ander systeem. Mijn kijk daarop verandert niet en is dus nog nog steeds hetzelfde."