Mick Schumacher over het stoeltje bij Haas: 'Ik heb alleen maar Plan A'
i

Pro Shots / Michael Potts

Mick Schumacher over het stoeltje bij Haas: 'Ik heb alleen maar Plan A'

Brian Vesseur • 16:24, 28-10-2022 / Laatste Update: 21:00, 11-12-2023

Alle coureurs ter wereld die komend seizoen in de Formule 1 willen rijden, hebben hun ogen gericht op het laatste stoeltje dat nog leeg is. Want Mick Schumacher heeft nog geen nieuw contract aangeboden gekregen bij Haas. De zoon van 7-voudig wereldkampioen Michael Schumacher gaat er alles aan doen om zijn eigen zitje te behouden.

Schumacher heeft geen plan B, zo geeft hij toe. "Plan A is het enige plan dat voor mij op dit moment telt. Dat is wat ik wil en waar ik voor ga. Ik zal er alles voor doen. Mijn uiterste best, elke dag. Ik ben klaar om honderd procent aan mezelf te werken. Dat is het enige wat ik zelf in handen heb."

De 23-jarige Schumacher werd wereldkampioen in de Formule 3 en de Formule 2, maar is nog niet onomstreden in de Formule 1. Collega-coureur Kevin Magnussen heeft bijvoorbeeld dubbel zoveel punten: 24 om 12. Schumacher staat 17e in het WK-klassement, Magnussen op plek 13.

Met nog 3 Grands Prix voor de boeg, nadert het wereldkampioenschap zijn einde. Na de race van zondag in Mexico volgen nog races in Brazilië (13 november) en Abu Dhabi (20 november). Haas is de laatste ploeg die zijn line-up voor 2023 nog niet rond heeft. Schumacher concurreert naar verluidt met zijn meer ervaren landgenoot Nico Hülkenberg, reserverijder bij Aston Martin en al goed voor 181 GP's.