Nederlander Viscaal maakt bijna zijn debuut in Formule 2
i

Getty Images

Nederlander Viscaal maakt bijna zijn debuut in Formule 2

Brian Vesseur • 21:52, 17-03-2021 / Laatste Update: 02:34, 08-01-2024

Bent Viscaal maakt dit seizoen zijn debuut in de Formule 2. Vorige week testte hij al voor zijn nieuwe team, Trident, in Bahrein. Over anderhalve week is de eerste race. Motorsport.com sprak met de Nederlandse, talentvolle coureur.

Bij die testdagen werd Viscaal 2e, achter Christian Lundgaard. En die Lundgaard is al 'tweedejaars' Formule 2-coureur. Die heeft dus al ervaring. Belangrijk: de testdagen in de F2 zeggen een stuk meer dan in de Formule 1, legt Viscaal uit.

"Nou, het is niet zoals in de Formule 1 dat je de motor zomaar terug kunt schroeven. Je kunt er in de Formule 2 hooguit wat extra benzine in gooien, maar daarmee houdt het wel op. Dan sta ik toch liever tweede dan op de vijftiende plek. Dat is heel simpel."

Contract voor 1 race?

In de Formule 2 zijn testdagen misschien simpeler, maar de contracten zijn weer een stuk moeilijker. Viscaal heeft - naar eigen zeggen door slechte communicatie - momenteel alleen een contract voor de 1e race, in het F1-weekend van Bahrein.

"Het komt er eigenlijk op neer dat het nu om het eerste raceweekend gaat, maar de intentie is absoluut om het hele seizoen samen te doen. Het team is erg tevreden met hoe ik het als rookie heb gedaan in die test. Ik denk dat iedereen zich er maximaal voor inzet om een volledig seizoen te kunnen doen."