Nick Marsman maakt alle F1-chaos in Miami van dichtbij mee: 'Ze komen echt voor het feest'
i

Getty Images

Nick Marsman maakt alle F1-chaos in Miami van dichtbij mee: 'Ze komen echt voor het feest'

Bart van der Wijst • 01:15, 06-05-2023 / Laatste Update: 00:41, 12-12-2023

Nick Marsman is dit weekeinde ook bij het F1-circus te vinden in Miami. De doelman van Inter Miami is uitgenodigd door Red Bull. In gesprek met De Telegraaf vertelt Marsman over de gekte in de stad.

"Formule 1 is hier wel een hype, dat merk ik zeker", opent hij het interview. "Zeker sinds het begin van de week zie je heel veel reclames voorbijkomen. Bekende Amerikanen komen deze week naar Miami om de Formule 1 bij te wonen. Tegelijkertijd is het dringen, want de play-offs in de NBA en het ijshockey zijn ook aan de gang."

Feestje

Marsman ziet dat de Amerikanen de sport anders beleven dan Europeanen. "Het grootste deel van het publiek benadert het als een dagje uit. Natuurlijk is er een fanatieke kern, maar het is anders dan in Europa. Hier genieten veel aanwezigen denk ik ook van de gastvrijheid en gaat de race voor een groot deel langs ze heen. Ze komen echt voor het feest."

Toekomst

Marsman keept nadat hij kampte met verschillende blessures niet veel meer voor Inter Miami. Zijn vervanger deed het in die periode uitstekend. "Het is voor mij nu wachten op een kans om het te laten zien. Volgende week speel ik wel in het bekertoernooi, dus dan kan ik wel minuten maken", aldus de doelman, wiens contract aan het einde van 2023 afloopt.

Zelf heeft hij het wel naar zijn zin in Miami, al wil hij meer spelen. "Het is nog vroeg in het seizoen, dus het is afwachten hoe het gaat. Als er iets moois op mijn pad komt in Amerika, sta ik er zeker voor open om hier te blijven. Maar dat geldt ook als er een interessante aanbieding komt uit Europa. Het kan nog alle kanten op."