Nico Rosberg helpt Red Bull een handje: 'Dit is de perfecte coureur om naast Max Verstappen te zetten'
i

Getty Images

Nico Rosberg helpt Red Bull een handje: 'Dit is de perfecte coureur om naast Max Verstappen te zetten'

Matthijs Nijhuis • 13:31, 17-10-2023 / Laatste Update: 22:47, 05-01-2024

Oud-wereldkampioen Nico Rosberg laat zijn licht schijnen over de line-up van Red Bull. De voormalig Mercedes-coureur ziet, net als veel anderen, Sergio Perez verbleken naast Max Verstappen. In gesprek met SkySports draagt Rosberg zijn ideale kandidaat aan voor het 2e RB-stoeltje: Alex Albon!

Bij Red Bull zijn ze ook aan het twijfelen over Perez. Teambaas Christian Horner zei eerder dat de Mexicaan de afgelopen races niet in vorm was en dat hij absoluut moet verbeteren. Hij heeft een contract liggen tot en met 2024, maar dat kan zomaar eerder opengebroken worden. Rosberg ziet dan het liefst een terugkeer van Albon.

Albon en Red Bull

Dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan: Albon en Red Bull hebben natuurlijk al een verleden met elkaar. De Thaise coureur promoveerde in 2019 na zijn debuut bij Toro Rosso (nu AlphaTauri) naar het 1e team van Red Bull nadat Pierre Gasly niet goed presteerde voor de Oostenrijkers. Albon bleef tot en met 2020 naast Max rijden, maar dat leverde het team weinig op: Alex moest plaats maken voor Sergio Perez.

Williams

In 2022 keerde Albon weer terug in de Formule 1, ditmaal bij het team van Williams. Daar rijdt hij nu al zo'n 1,5 jaar en pakt hij goede punten voor het team. Helaas voor Red Bull hebben de Britten hem al tot en met 2024 getekend: Albon kan volgend jaar dus nog niet de switch maken naar de garage van RB.