Niemand sneller dan Max Verstappen op 1ste F1-testdag van het seizoen
i

ANP

Niemand sneller dan Max Verstappen op 1ste F1-testdag van het seizoen

admin • 18:44, 12-03-2021 / Laatste Update: 03:46, 06-01-2024

Max Verstappen kan heel tevreden terugkijken op de 1ste testdag van het nieuwe Formule 1-seizoen. Niemand was sneller, niemand reed meer rondes en dan waren er ook nog problemen bij de concurrentie. Kijk eens aan!

Verstappen reed de meeste rondes (139) van iedereen en de Nederlander klokte ook de snelste tijd in 1.30,674. Red Bull-teambaas Christian Horner was dan ook duidelijk toen hem gevraagd werd hoe de 1ste testdag in Bahrein was verlopen met de RB16B. "Ik heb het idee dat onze coureur heel tevreden is over de auto", zei hij grappend.

(Lees verder onder de tweet)

Problemen bij Mercedes

Extra lekker voor Max was dat het bij de concurrentie niet vlekkeloos verliep. Valtteri Bottas (6 rondes) moest in de ochtend bijvoorbeeld al terug naar de box vanwege een probleem aan de versnellingsbak. Het oplossen van dit probleem kostte flink wat tijd - kostbare tijd, want er staan maar 3 testdagen gepland.

7-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton liep vanwege een aantal problemen - onder meer haperende pedalen - ook wat vertraging op (42 rondes) en bleef ver van de snelste tijden. "Dit was geen goede start", concludeerde teambaas Toto Wolff dan ook.