Niets gaat volgens plan bij Max Verstappen op GP Miami: 'Hopelijk is alles voor de kwalificatie in orde'
i

EPA/GREG NASH

Niets gaat volgens plan bij Max Verstappen op GP Miami: 'Hopelijk is alles voor de kwalificatie in orde'

Pim Huberts • 20:24, 07-05-2022 / Laatste Update: 08:22, 12-12-2023

Het is nog totaal niet het weekend van Max Verstappen op het Noord-Amerikaanse continent. In Florida wordt op zaterdagavond de kwalificatie gereden van de 1ste Grand Prix van Miami, maar vertrouwen is ver te zoeken in de auto van de coureur.

Hydraulische problemen

Tijdens de eerste 2 vrije training kwam Verstappen maar tot een magere 15 rondes. De coureur van Red Bull Racing had hydraulische problemen en gaf aan 'niet te kunnen sturen' toen hij eindelijk de pit uitkwam om een aantal rondjes te rijden.

De Nederlandse wereldkampioen reageert op z'n eigen website: "Het was geen goede dag voor ons. We wilden naar buiten gaan en de baan leren kennen, maar het verliep niet volgens plan."

Weinig informatie

Een nieuwe GP met een nieuw circuit, die wil je toch goed onder de knie hebben voordat het voor het eggie gaat zou je zeggen, maar dat lukte dus niet. "Zodra ik naar buiten ging, kon ik niet sturen en mijn remmen vlogen in brand. Er waren dus wat problemen. We hebben geen enorme hoeveelheid informatie kunnen verzamelen en dat kan lastig worden richting de kwalificatie en de race, maar we gaan ons best doen."

Hopen dat het goedkomt!

De 3e vrije training begint zaterdagavond om 19:00, terwijl de kwalificatie een paar uurtjes later om 22:00 begint. Lees hier op welke tijden je moet inschakelen voor de GP van Miami.