Nyck de Vries genoot in Mercedes: 'Maar je wil het ook goed doen'
i

Pro Shots / SIPA USA

Nyck de Vries genoot in Mercedes: 'Maar je wil het ook goed doen'

Bart van der Wijst • 20:58, 22-07-2022 / Laatste Update: 04:23, 12-12-2023

Met Nyck de Vries kroop er vrijdagmiddag een 2e Nederlander achter het stuur bij VT1 voor de Grand Prix van Frankrijk. De 27-jarige Fries kwam in actie terwijl Lewis Hamilton hem vanuit de pitstraat coachte. De Vries vond het dan ook een leuke dag.

"Mijn opdracht?", vroeg De Vries zich hardop af in gesprek met het AD. "Er worden hier nieuwe upgrades gebracht, dus is het belangrijk om data te vergaren, leren begrijpen of het extra performance brengt. Rondes afleggen, geen fouten maken en die auto op het zwarte deel van het circuit houden. Natuurlijk krijg je een kleine kans om ook goede rondetijden neer te zetten, maar dat was secundair."

Genieten

De Vries wordt al een tijdje in verband gebracht met een overstap naar de koningsklasse, er is alleen geen plek. Vandaag mocht hij zich laten zien in de auto van Hamilton." Dit is wel Mercedes, de auto van Lewis, dat brengt een ander gewicht met zich mee. Dat blijft heel speciaal en bijzonder", stelde de Nederlander.

"Los van het feit dat je daar ook van moet genieten, wordt er echter gewoon van je verwacht dat je levert. Je bent heel gefocust op het moment, op het goed willen doen. Daar zit je ook voor", zei De Vries. "Hamilton keek nauw mee, adviseerde me over de tools op mijn stuurtje. Bijvoorbeeld over het aanpassen van rembalans. Zijn support was zeker te voelen en te waarderen. Zijn commentaar? Hij vond dat ik het heel goed deed."