Nyck de Vries heeft wel interesse in IndyCar: 'Wil zelf ervaren hoe dat is'

Marcel Roes • 15:23, 18-11-2021 / Laatste Update: 21:35, 11-12-2023

Na kampioenschappen in de Formule 2 en de Formule E gaat Nyck de Vries een nieuwe wereld ontdekken. De Friese coureur gaat volgende maand een IndyCar-test doen in Sebring namens Meyer Shank Racing.

In september werd hij benaderd vanuit Amerika. Of hij interesse had om eens wat meters te maken in een IndyCar-auto. Daar hoefde Nyck de Vries niet heel lang over na te denken. "Natuurlijk wil ik dat doen. Je hoort er zoveel verschillende verhalen over, dan wil ik het wel eens zelf ervaren hoe dat is. Hoe die auto voelt. Hoe de cultuur daar is, de hele setting er omheen", vertelt de Vries aan het AD.

De 26-jarige coureur uit Sneek was nadrukkelijk in beeld toen de laatste Formule 1-zitjes verdeeld moesten worden. Wederom bleef hij echter zonder zitje in de stoelendans. Het zal ongetwijfeld meespelen in de keuze om nu eens in Amerika te gaan kijken, waar hij op 6 december gaat testen op het circuit van Sebring.

Mercedes

De Vries heeft een contract als fabriekscoureur van Mercedes op zak. Dat team stapt na 2022 uit de Formule E. "Je weet als coureur toch niet wat je te wachten staat. Zeg ’t maar: waar moet je zijn? Waar gebeurt het straks?”