Nyck de Vries is aan het beunen in de gym: 'Probleempje met mijn pak!'
i

Getty Images

Nyck de Vries is aan het beunen in de gym: 'Probleempje met mijn pak!'

Brian Vesseur • 11:20, 24-02-2023 / Laatste Update: 06:52, 12-12-2023

Nyck de Vries reed donderdag zijn eerste meters van het Formule 1-seizoen. Bij de testdagen in Bahrein kwam hij een middag in actie voor AlphaTauri, het team waar hij dit jaar voor rijdt. Deze winter heeft de Nederlander keihard gewerkt om wat sterker te worden, om een probleem van vorig jaar te voorkomen.

Vorig seizoen debuteerde De Vries namelijk in de Formule 1, als invaller bij Williams. Na een geweldige race in Monza moest hij uit zijn auto worden gehesen, omdat hij overal was verkrampt van de spierpijn. Dat moest - met een vast stoeltje dit jaar - anders.

Probleem met z'n pak

Hij heeft exta spiermassa gekweekt en was even bang dat hij niet in zijn auto zou passen in Bahrein. Dat lukte uiteindelijk wel. Tegen het AD zegt hij: "Maar ik heb wel een probleempje met mijn pak. Ik heb een pak gekregen voor alle fotoshoots en dat is daarna gewassen. Maar daar pas ik nu bijna niet meer in. Ik ga tijdens deze tests 1 pak gebruiken, zodat ik volgende week 4 nieuwe heb en ze niet elke keer gewassen hoeven te worden."

Of zijn race-overal is gekrompen in de was, of dat De Vries echt zo gespierd is geworden, liet hij met een knipoog in het midden.