🎥 | Olav Mol vindt F1-kalender niet te vol: 'Niet zeiken, doorrijden voor miljoentje of 30'
i

ANP

🎥 | Olav Mol vindt F1-kalender niet te vol: 'Niet zeiken, doorrijden voor miljoentje of 30'

Marcel Roes • 20:33, 27-11-2023 / Laatste Update: 21:22, 04-01-2024

Propvol. Dat is de F1-kalender in 2023 en zo zal het ook zijn in 2024. Voor de coureurs en hun teams zijn de woorden "vrije tijd" iets om over te dromen. Max Verstappen zei in 2022 al eens, dat hij minder races per jaar wil.

F1-journalist Olav Mol vindt dat wie over de stampvolle agenda klaagt, geen recht heeft om te janken. "Wat lul je nou?', zei hij in Ziggo Sport Race Café tegen tafelgenoot Rob Kamphues. Die zei dat de coureurs dit jaar tot het gaatje zijn gegaan.

Hou toch op

"Voor een miljoentje of 8, 9 en voor sommigen een miljoentje of 30 of 40 niet zeiken", zei Mol. "Doorrijden. Ze hebben allemaal een persoonlijke fysio, een persoonlijke trainer een persoonlijke psychiater, een persoon die eten voor ze maakt en het ook nog eens uitweegt. Hou nou toch op man."

Reizen

Daarna wijst hij er op dat gewone mensen 8 uur per dag werken, van begin tot eind van het jaar. En het non-stop reizen over de wereld is volgens Mol ook totaal niet zwaar. "Het zijn privévliegtuigen. Dat scheelt een beetje, daar zitten er maar 8 anderen bij."

Bekijk het fragment hier: