Ook radiorechten Formule 1 naar Viaplay, Olav Mol met Grand Prix Radio naar België
i

Getty Images

Ook radiorechten Formule 1 naar Viaplay, Olav Mol met Grand Prix Radio naar België

Sjors Tanis • 19:17, 01-03-2023 / Laatste Update: 00:39, 08-01-2024

De Nederlandse radiorechten van de Formule 1 liggen vanaf dit seizoen bij Viaplay. De streamingdienst neemt de rechten over van Olav Mol's Grand Prix Radio.

Dit jaar is het commentaar van Melroy Heemskerk en Nelson Valkenburg tijdens alle racesessies live te beluisteren. Viaplay's F1 Audio gaat onderdeel uitmaken van de liveblogs die gedurende de F1-weekenden verzorgd worden.

Mol raakt rechten kwijt

De afgelopen jaren lagen de Nederlandse radiorechten bij Olav Mol. De Ziggo Sport-commentator bood via zijn eigen platform Grand Prix Radio tijdens F1-weekenden zijn eigen commentaar, vaak samen met collega Jack Plooij, aan. Mol blijft wel te beluisteren via de Belgische website van Grand Prix Radio.

Viaplay heeft de televisierechten van de Formule 1 in handen tot en met 2024. Welke partij vanaf 2025 de Formule 1 mag uitzenden, wordt pas op een later moment duidelijk.

Samenwerking met DPG

Het commentaar van de Viaplay-radiouitzendingen zal live te beluisteren zijn op AD.nl. "Bij Viaplay willen we altijd een zo breed mogelijk publiek bereiken, via alle relevante platforms. We zijn dan ook erg blij met onze nieuwe deal met DPG Media, waarmee we onze sterke aanwezigheid op de Nederlandse markt nog verder kunnen uitbouwen met toonaangevende lokale partners", meldt Viaplay.