Op welke circuits is Red Bull te verslaan? Fernando Alonso weet wel waar
i

Getty Images

Op welke circuits is Red Bull te verslaan? Fernando Alonso weet wel waar

Jeroen Rooseboom • 19:35, 16-05-2023

Fernando Alonso is lekker bezig dit seizoen in de Formule 1. De 41-jarige Spanjaard pakte in de 5 races van dit seizoen al 4 keer de 3e plek en werd een keer 4e. Tijdens veel van die races waren de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Pérez hem telkens te snel af. Toch ziet Alonso wel een paar circuits waar hij kan zegevieren.

De coureur van Aston Martin weet wel dat het niet gemakkelijk gaat worden om een zege te pakken dit jaar. Daarvoor is Red Bull dit jaar gewoon te goed. Alonso en zijn team zullen dus moeten profiteren van zeldzame missers van het Oostenrijkse team. In gesprek met Sky Sports vertelt Alonso dat hij zichzelf vooral kansen ziet hebben op banen met weinig rechte stukken en veel langzame bochten.

Goed in de bochten

"Onze auto is misschien niet de snelste op de rechte stukken", aldus Alonso in gesprek met de Britse broadcaster. "Dat moeten we verbeteren, maar we zijn wél erg goed in de bochten. Dus ik zou zeggen dat de circuits met langzaamste snelheden van het seizoen, laten we zeggen Monaco, Boedapest, Singapore. Op dat soort circuits hebben we de meeste kans, denk ik." Red Bull is gewaarschuwd!