Organisatie GP Zandvoort legt uit: iedereen een stoeltje, binnen de hekken geen 1,5 meterregel
i

ANP

Organisatie GP Zandvoort legt uit: iedereen een stoeltje, binnen de hekken geen 1,5 meterregel

Brian Vesseur • 14:34, 23-08-2021 / Laatste Update: 21:18, 13-12-2023

De organisatie van de Grand Prix van Zandvoort legt uit hoe het de race volgens de regels gaat laten verlopen. Zo moet je een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest kunnen laten zien. Elke bezoeker heeft een stoeltje op de tribune en beveiligers zorgen dat elke bezoeker de regels respecteert.

Buiten het terrein moet iedereen de RIVM-richtlijnen aanhouden, omdat dan nog niet zeker is wie er allemaal daadwerkelijk negatief is getest. Dus de 1,5 meter wordt dan wel aangehouden, maar binnen de poorten van het circuit niet meer. "We zorgen voor spreiding op de tribunes en wijzen erop gebruik te maken van de tribuneplaatsen die iedereen heeft toegewezen gekregen."

Een woordvoerder van het circuit zegt dat het hun plicht is dat alles goed verloopt. "Zo zijn er geen televisieschermen in de hospitalityruimten waar mensen kunnen samendrommen. Wie naar racende auto’s wil kijken, moet naar buiten en plaatsnemen op de tribune. We hebben ook extra mensen in dienst genomen die de bezoekers wijzen op de regels en aanwijzingen geven. Er treden ook geen artiesten op."

Geen vol huis

Vanwege de coronamaatregelen kan slechts twee derde van het beoogde aantal toeschouwers de drie racedagen op het circuit van Zandvoort bezoeken. Er waren 100.000 toegangskaarten per dag verkocht. Een kleine 70.000 mensen is nu dagelijks welkom. Het Formule 1-weekeinde omvat op 3 september de vrije trainingen, op 4 september de kwalificatierace en op 5 september de race.