Overpowered: Max Verstappen wint op Silverstone zijn 6e Grand Prix op rij
i

Getty Images

Overpowered: Max Verstappen wint op Silverstone zijn 6e Grand Prix op rij

Brian Vesseur • 19:29, 09-07-2023 / Laatste Update: 01:05, 12-12-2023

Max Verstappen - en Red Bull Racing - zijn dit seizoen oppermachtig. De Nederlander won op Silverstone zijn 6e Grand Prix op rij dit seizoen. Verstappen had het aan het begin eventjes lastig, maar won uiteindelijk zonder problemen de Grand Prix van Groot-Brittannië. Het record van meeste zeges op rij staat op naam van Sebastian Vettel (9 in 2013).

McLaren wilde bij de start - met Lando Norris op P2 en Oscar Piastri op P3 - meteen aanvallen. En dat lukte! Norris pikte de eerste positie van Max Verstappen in. De Nederlander moest terugvechten om P1 weer terug te pakken en dat lukte uiteindelijk met DRS in de vijfde ronde. Verstappen wist vervolgens niet weg te rijden: hij bleef Norris én Piastri zien in zijn zijspiegels.

Last-to-first-challenge voor Pérez

In ronde 19 van de 52 reed Verstappen ondertussen 4 seconden voor op Norris. Charles Leclerc ging in die ronde naar binnen voor een pitstop en kwam terug op P12. Ferrari kende geen topweekend op Silverstone. Dat gold ook voor Sergio Pérez, die op zaterdag strandde in Q1. De Mexicaan begon de race op P15 en reed na 20 ronden op P9. Op dat moment had Pérez nog geen pitstop gemaakt.

Safety car schudt alles door elkaar

In ronde 33 moest Kevin Magnussen zijn auto langs de weg parkeren, wat een virtual safety car opleverde. Dat zorgde ervoor dat iedereen naar binnen ging voor nieuwe banden, omdat je dan minder tijd verliest. In ronde 34 werd het zelfs een echte safety car. Dat schudde de stand nogal op: Verstappen bleef op P1, Norris P2, Hamilton P3, Piastri P4, Russell P5, Alonso P6, Sainz P7, Pérez P8, Albon P9 en Leclerc P10. In ronde 39 werd er eindelijk weer geracet.

Verstappen ging na de safety car vol gas op zijn nieuwe softs en zette meteen de snelste raceronde neer. Bizar! In ronde 45 van de 52 vloog Pérez voorbij aan Carlos Sainz. De Spanjaard schrok daar zo van, dat Albon en Leclerc hem ook passeerden. Even later flikte Pierre Gasly dat ook, maar Sainz pakte die P10 wel weer terug.

Eindstand

Verstappen P1, Norris P2, Hamilton P3, Piastri P4, Russell P5, Pérez P6, Alonso P7, Albon P8, Leclerc P9, Sainz P10. Voor Piastri is dit zijn beste resultaat ooit. Nyck de Vries werd overigens 17e en laatste: er vielen 3 coureurs uit.